top of page

Netwerkbeheer

Netwerkbeheer is het beheren van een computernetwerk tijdens de alledaagse werkzaamheden. Een netwerkbeheerder onderhoudt de infrastructuur van een netwerk op onder meer het gebied van voldoende capaciteit, functionaliteit en integriteit. Hierbij kunt u onder andere denken aan het inzetten, monitoren en onderhouden van switches, routers, firewalls en beveiliging. Tevens hoort het onderhouden van individuele machines als printers, servers en back-up systemen tot het netwerkbeheer.

 

Een netwerkbeheerder helpt bij het dagelijks onderhoud en eventuele problemen op netwerkgebied. Werknemers maken gedurende de hele dag gebruik van het netwerk. Het is daarom erg belangrijk dat er een netwerkbeheerder is die kan inspringen bij problemen.

 

U kunt het netwerkbeheer helemaal in eigen beheer nemen, maar het is vaak financieel aantrekkelijker om een extern bedrijf aan te stellen dat uw netwerk beheert. Het zijn over het algemeen geen goedkope uurtarieven die deze bedrijven hanteren, maar het aanstellen en opleiden van personeel tot netwerkbeheerder is in de meeste gevallen veel kostbaarder.

 

VPN (Virtual Private Network)

 

Ook voor het veilig ontsluiten van uw netwerk richting thuiswerkplekken door middel van zogenaamde VPN oplossingen kunnen vakkundig door ons worden verzorgd. Daarnaast is het ook mogelijk om 2 of meer locaties via VPN aan elkaar te koppelen, zodat gebruikers vanuit het ene netwerk bestanden, e-mail of printers kunnen benaderen in een ander netwerk.

Wilt u weten of dit ook voor u mogelijk is? Neem dan contact met ons op voor een passend advies.

bottom of page