top of page

Aanleg netwerken

Het aanleggen van een netwerk is erg belangrijk werk. Een netwerk vormt uiteraard de basis van de ICT infrastructuur voor uw computersystemen. Het netwerk kan zowel fysiek (bekabeld) als draadloos worden ingericht. Echter zitten er aan draadloze netwerken wel een paar nadelen, zoals de doorvoersnelheid (bandbreedte) die nog niet zo hoog is als bij bekabelde netwerken, de compatibiliteit met alle apparatuur die wordt gebruikt en vooral storingsbronnen van buitenaf die het draadloze signaal kunnen beïnvoeden of zelfs blokkeren.

 

Echter is het gebruik van draadloze netwerken de laatste jaren enorm toegenomen, vooral om de flexibiliteit van werkplekken te kunnen benutten. Daarnaast komen er natuurlijk steeds meer apparaten op de markt die veel baat hebben bij draadloze netwerk beschikbaarheid, zoals smartphones en iPads. Hierdoor is het vaak zo dat een bekabeld netwerk wordt uitgebreid met draadloze mogelijkheden.

 

Vaak wordt er bij bedrijven nog steeds gekozen voor bekabelde netwerken vanwege de stabiliteit en snelheid van de verbindingen. Dit is ook vandaag de dag nog steeds er raadzaam als u er zeker van wilt zijn dat uw computersystemen continu in verbinding staan met bijvoorbeeld een server of internet.

 

De aanleg van zowel fysieke en draadloze netwerken wordt door WillyWare ICT services met zorg uitgevoerd. Of het nu gaat om snel een extra aansluiting, een nieuwe kabelgoot met aansluitingen, aanleg of uitbreiding van de draadloze infrastructuur, het plaatsen van netwerkapparatuur of het voorzien van de volledige netwerkbekabeling in een bedrijfspand, u zult zeker tevreden zijn met het uiteindelijke resultaat.

 

Bijna elk gebouw, dus woonhuis of bedrijfspand, heeft een eigen inrichting of structuur. Hierdoor is niet altijd alles mogelijk qua aanleg van een netwerk. Zou u graag willen weten wat voor uw situatie een geschikte oplossing is? Twijfel dan niet en laat WillyWare ICT Services u van deskundig advies voorzien!

bottom of page